Days of Heaven
23.976 35 0 2

Райски дни - 1978


Небесни дни
19:07:50 02-07-2020
Cineaste
Трейлър
Само регистрираните оценяват
00:01:00 01-01-1000
РАЙСКИ ДНИ
(Days of Heaven)
САЩ, 1978, 94 мин.
Режисьор: Терънс Малик
Превод: Нели Цонева (професионален)
Редактор, обработка и тайминг: Синеаст ®
Филмът е от "The Criterion Collection"
----------------------------------------------------------------------------------------------
За да избягат от бедността в големия град, младата двойка Бил (Ричард Гиър)и Аби (Брук Адамс) напускат Чикаго и заминават на Юг заедно с по-малката сестра на Бил Линда за да участват в жътвата при богат земевладелец (Сам Шепард). Бил използва красивата си съпруга за да разори своя работодател. Но Аби се влюбва в жертвата...

За версията на "The Criterion Collection" в Masters-TB


Познат в България и като: Небесни дни

Жанр: Драма, Романтичен

Времетраене: 94 мин.

Държава: САЩ

Режисура от: Терънс Малик

Актьорски състав: Ричард Гиър, Брук Адамс, Сам Шепърд, Линда Манц, Робърт Уилки, Стюарт Марголин, Ричард Либертини, Терънс Малик и др.

Сюжет: След като неволно извършва убийство, избухливият ратай Бил (Ричард Гиър) забягва в Тексас заедно с приятелката си Аби (Брук Адамс) и по-малката си сестра. За да избегнат въпроси относно миналото си, Бил и Аби решават да се представят за брат и сестра. Те започват изтощителна работа във фермата на богат земевладелец (Сам Шепард), който се влюбва в Аби. Когато фермерът и предлага да се омъжи за него, Бил настоява любимата му да приеме, защото младоженецът е сериозно болен и му остава по-малко от година живот. Но планът им да сложат ръка върху наследството се проваля, когато здравето на съпруга започва да се подобрява. Докато тримата се опитват да се справят с критичната ситуация, наяве излизат объркани чувства на ревност, гняв и привързаност.